Voor wie

PRI is geschikt voor iedereen die wil weten waarom zijn gedrag of gevoelens in elkaar zitten zoals ze zitten. Voor iedereen die tegen dingen in zijn leven aanloopt die hij niet zelf veranderd krijgt.

PRI gaat over het openen van je hart en het ontwikkelen van bewustzijn op jezelf.

Voor als je te kampen hebt met…

 1. Depressie
 2. Angst en paniekstoornissen
 3. Relatieproblemen
 4. Opvoedingsvraagstukken
 5. Spreekangst
 6. Faalangst
 7. Sociale fobieën
 8. Problemen rondom seksualiteit

Ook herkennen mensen zich vaak in een van onderstaande situaties:

water-783986_1920

 1. Jaloezie
 2. Problemen in vriendschappen
 3. Omgaan met verlies
 4. Gevoelens van (grote) eenzaamheid
 5. Overgewicht, gewichtsproblemen
 6. Agressie, driftaanvallen
 7. Verslavingen (games, drank, roken, drugs, seks, porno etc.)

Je vindt je eigen behoeften niet zo belangrijk en stopt ze maar al te makkelijk weg. Je bent een meester in relativeren. Je bent niet zo emotioneel, hebt eigenlijk geen passies en stopt vervelende gevoelens weg door veel te eten, te roken of heel veel te werken. Verslavingen liggen op de loer in allerlei hoedanigheden en gradaties.

Je bent gauw angstig en dat belemmert je op momenten in je leven, werk of privé.  Zo zou je graag ontspannen een presentatie geven in plaats van dit te vermijden of van een feestje willen genieten of weer auto willen rijden.

Je bent iemand die snel denkt dat de ander niet deugt, of jou iets wil aandoen. Je voelt je snel aangevallen, zo ook bijvoorbeeld in je relatie waarin jullie nu in een crisis zijn beland. Je hebt stressklachten, een hoge bloeddruk en regelmatig last van migraine. Je ergert je regelmatig aan je kinderen en merkt dat je je geduld met ze verliest. Laatst gaf je je jongste zelfs bijna een tik.

Je bent altijd druk in de weer, kunt geen nee zeggen, je gaat steeds harder je best doen in je relatie of op het werk. Zelfs als dit uitputting tot gevolg heeft. RSI en burn-out liggen op de loer.

 • Je voelt jezelf met enige regelmaat neerslachtig. Je bent gevoelig voor depressies, hebt een gebrek aan energie of ervaart het leven als te zwaar.

Herken je jezelf of iemand die je kent in een van deze voorbeelden? Of in een van de klachten uit de lijst van veel voorkomende problemen?

Dan is het meer dan de moeite waard jezelf of die ander een kennismaking met PRI te gunnen.

Voor werkgevers en medewerkers bij vraagstukken rondom:

 1. Stress en burn out gerelateerde klachten (fysieke klachten als RSI)
 2. Conflicthantering
 3. Teamdynamiek en patronen
 4. Groei en ontwikkeling op het werk

 

balance