PRI therapie

 

Hoe kan het dat de dingen die je je voorneemt, zoals stoppen met roken, minder snoepen, niet zo snel boos worden, nee zeggen, maar al te vaak bij een voornemen blijven? Dat je na verloop van tijd toch weer die dingen doet die je eigenlijk niet wilt. Of dat je je somber of angstig voelt, maar eigenlijk vindt dat je daar geen reden voor hebt of vindt dat het te lang duurt. (Lijst waarbij PRI ingezet kan worden.)

 

PRI (Past Reality Integration) laat zien hoe dat werkt, waar je pijn en emoties vandaan komen en vooral hoe je uit hun greep kan komen. In de sessie ontrafelen we samen hoe jouw probleem in elkaar zit. Ik leer je de handvaten en ‘tools’ die je nodig hebt om het anders te doen en écht vanuit jezelf te leven.

 

Het blijkt steeds weer dat we in ons leven nu geleid worden door pijn die we niet hebben kunnen verwerken en moesten verdringen toen we heel jong waren. We hebben er beschermingsmechanismen (je afweer) tegen opgebouwd die toen goed hielpen, maar waar we nu last van hebben. Juist de afweer zorgt er namelijk voor dat we vaak niet bereiken wat we graag willen of dat we geleid worden door pijnlijke emoties. We zijn ons daar echter meestal niet van bewust.

 

PRI therapie maakt je pijn van vroeger weer zichtbaar, en laat zien hoe je je hiertegen bent gaan beschermen. Het wordt helder hoe je ervaringen van toen invloed hebben op je leven nu en wat je eraan kan doen.

 

Bij PRI gaat het er uiteindelijk om dat je vanuit je hart leert leven, dat je voelt wat je werkelijk wilt en wie je bent. Je leven vorm geven op een manier die bij jou past. Leven in het nu.

Meer informatie over PRI

heart-rock-1111680_1920